Ξενοδοχείο Sun Rise στον Μόλυβο (Μήθυμνα) της Λέσβου

 
        

ON-LINE Reservations...

Νέα, Επικαιρότητα

 
|
Ισολογισμός 2014
Π.Σαμιώτης - Ε. Ψαρράς ΑΕ
Ισολογισμός 2014

 
|
Ισολογισμός 2013
Π.Σαμιώτης - Ε. Ψαρράς ΑΕ
Ισολογισμός 2013

 
|
Ισολογισμός 2012
Π.Σαμιώτης - Ε. Ψαρράς ΑΕ
Ισολογισμός 2012

 
| TripAdvisor Πιστοποιητικά Διάκρισης
Η επιτυχία μας συνεχίζεται......στο TripAdvisor και για το 2015!!!!
 
| Drone Presentation
Video απο ψηλά
 
| Season's Greetings ....video
Υγεία,χαρά και επιτυχίες !!!
Συνεχίστε!!! .... με video παρουσίαση

 
| Επερώτηση για Κράτηση
Αν αντί για ON-LINE Κράτηση επιθυμείτε να κάνετε μια απλή επερώτηση...
 
| Συνεδριακές Εγκαταστάσεις
Ένας ηγέτης στον τομέα των συνεδριακών χώρων στη Λέσβο,
το Sun Rise Resort διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις συνεδρίων και συσκέψεων εξοπλισμένες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας...

 

περισσότερα άρθρα...

ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ PHOTO GALLERIES 360º VIRTUAL TOUR

Καλώς Ήλθατε στην Λέσβο

DE
EN
GR

Πληροφορίες για την Λέσβο

Η Λέσβος λόγω της πλούσιας ενδοχώρας της και της γεωγραφικής θέσης, είχε κατοικηθεί, όπως τα πλούσια αρχαιολογικά της ευρήματα καταδεικνύουν, από τα βάθη της αρχαιότητας. Οι πρώτες οργανωμένες κοινωνίες αναπτύχθηκαν πριν από τέσσερις περίπου χιλιάδες χρόνια και πολύ νωρίς άρχισαν οι εμπορικές σχέσεις με τις περιοχές της Ανατολής, τα άλλα νησιά του Αιγαίου και τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Ο Μόλυβος
Ο Μόλυβος

Η φύση και η θέση του νησιού το κατέστησε επανειλημμένα στόχο των εκάστοτε ισχυρών, αλλά παράλληλα συνετέλεσε στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου πνευματικού πολιτισμού, τον οποίο στηλοθετούν ονόματα όπως της Σαπφώ, ο Αρίων, ο Πιττακός, ο Αλκαίος, ο Τέρπανδρος, ο Θεόφραστος, ο Θεοφάνης και πλήθος άλλων ποιητών, συγγραφέων και φιλοσόφων.
Ο Μέγας Αλέξανδρος απήλλαξε το νησί από την κυριαρχία των Περσών, το οποίο αργότερα περιήλθε στην κατοχή των Ρωμαίων. Επί Βυζαντίου γίνεται τόπος εξορίας των επισήμων που έπεφταν στη δυσμένεια της Αυλής, το 1355 παραχωρείται στην ηγεμονία των Γατελούζων και το 1462 κυριεύεται από τους Τούρκους.

Οι παραλίες τη Εφταλούς
Οι παραλίες τη Εφταλούς
 
Η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα του νησιού, με πληθυσμό 30.000 κατοίκους. Πλούσια και αντιφατική στην αρχιτεκτονική της κληρονομιά, συνδυάζει σπουδαία αρχοντικά και εκκλησίες του ύστερου 19ου αιώνα, με τουρκομαχαλάδες και λαικές αγορές, το βυζαντινό κάστρο με το αρχαίο θέατρο της.
Μιά πόλη γεμάτη ζωή όλο το χρόνο, με το αρχαίο και το σύγχρονο λιμάνι και τα γραφικά προάστια της. Με Αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο, το μουσείο του λαικού ζωγράφου Θεοφίλου και το μουσείο μοντέρνας ζωγραφικής Τεριάντ.
Δώδεκα χιλιόμετρα από την Μυτιλήνη κοντά στο χωριό Μόρια, βρίσκεται το Ρωμαικό υδραγωγείο, κτισμένο τον 2.μ.χ. αιώνα. Προχωρώντας βόρεια και παραθαλλάσια, διασχίζοντας όμορφα μικρά χωριά, βρίσκεται ο γραφικός Μανταμάδος γνωστός γιά την τυροκομία και την λαική αγγειοπλαστική.
Επόμενη στάση στην Σκάλα Συκαμνιάς, ένα από τα ομορφότερα ψαράδικα χωριά.

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο
Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Στη συνέχεια, στο βορειότερο άκρο του νησιού συναντά κανείς την Μήθυμνα (γνωστή και ως "Μόλυβο"), με το μεσαιωνικό κάστρο και την άψογα διατηρημένη αρχιτεκτονική της, το πιό γνωστό τουριστικό χωριό στο νησί, κηρυγμένο ως διατηρητέος οικισμός από την Πολιτεία.
Με ωραίο λιμάνι για ψαροκάικα αλλά και γιώτ, με ανηφορικά πέτρινα καλντερίμια και ολάνθιστες αυλές αλλά και σοβαρή τουριστική-ξενοδο χειακή υποδομή. Σε αυτή την ακτή η θάλασσα ξέβρασε πριν πολλές χιλιάδες χρόνια το κεφάλι του Ορφέα μετά τον διαμελισμό του από τις γυναίκες στην Θράκη, ένα μήνυμα ίσως για τους ποιητές που καταφρονούν με τους στίχους τους τη γυναίκα.
Επίσης ο Αρίων, λυρικός ποιητής και μουσικός, τον οποίον έσωσε απ΄την οργή της θάλλασας ένα δελφίνι ακούγοντας την άρπα του , κατάγονταν από την Μήθυμνα.
Σε μικρή απόσταση από τον Μόλυβο, βρίσκεται το χωριό Πέτρα, με την αμμουδερή παραλια, τα ωραία αρχοντικά και την εκκλησία της Παναγιάς χτισμένη στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου.

Παρατηρητές πουλιών
Παρατηρητές πουλιών

Στο κεντρο του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή, με τα πέτρινα παλιά αρχοντικά και σπίτια, γνωστή και για τις ιπποδρομίες και το πανηγύρι του Ταύρου, έθιμα και γιορτές που χάνονται στα βάθη των αιώνων, με ρίζες χριστιανικές αλλά και αρχαίες παγανιστικές. Εκεί κοντά βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ναπαίου Απόλλωνα, και άλλα ενός Ιωνικού ναού (του 3ου π.χ. αιώνα) αφιερωμένου στον Δία στην Ήρα και στον Διόνυσο.
Οχι μακρυά απ'εκεί είναι η Καλλονή, σύγχρονη κωμόπολη που είναι γνωστή γιά τις σαρδέλλες και τα κεφαλόπουλα που αλιεύονται στον ωραίο κόλπο της, όπου βρίσκεται η Σκάλα Καλλονής με τις αμμουδερές παραλίες.

Ένα άλλο χωριό, κτισμένο σε υψόμετρο, στο βουνό Όλυμπος, μέσα σε δάση καστανιάς, πλατάνια και ρεματιές, γνωστό για την αγγειοπλαστική, την παράδοσιακή αρχιτεκτονική και την μουσική του παράδοση, είναι η Αγιάσσος.
Προχωρώντας δυτικά συναντά κανείς τον Πολυχνίτο που έχει ωραία σπίτια με πελεκητή πέτρα,καί πιο νότια βρίσκεται ο οικισμός των Βατερών με την απέραντη αμμουδιά.

Στη νότια ακτή του νησιού βρίσκεται το Πλωμάρι, μεγάλο ωραίο χωριό πλούσιο από παλιά από τα ελαιοτριβεία, σαπωνοποιεία και τα πασίγνωστα αποστακτήρια που βγάζουν με παράδοση αιώνων το περίφημο Πλωμαρίτικο ούζο.
Στο μικρότερο αλλά ομορφότερο κλειστό κόλπο του νησιού, κατάφυτο από ελαιώνες, βρίσκεται η περιοχή της Γέρας, με τα παραδοσιακά χωριά της και το επίνειο τους, το Πέραμα, με ωραία παληά ελαιοτριβεία και σαπωνοποιεία.

Απολιθωμένο δένδρο
Απολιθωμένο δένδρο

Στο δυτικότερο άκρο της Λέσβου συναντάμε το Σίγρι, μικρό ψαράδικο χωριό με ένα καστέλι του 18ου αιώνα και ωραίες παραλίες. Κοντά στο Σίγρι βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος και το μουσείο του, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, ηλικίας 15-20 εκατομ. ετών.
Τελος, νότια του Σιγρίου, συναντάμε το πέτρινο χωριό Ερεσσός, γενέθλιο τόπο της Σαπφούς και του Θεόφραστου. Διασχίζοντας τον καταπράσινο κάμπο της περιτρυγιρισμένο από επιβλητικό ηφαιστειακό τοπίο καταλήγουμε στο επίνειο της, την Σκάλα Ερεσσού με μεγάλη αμμώδη παραλία και τουριστική υποδομή.

Ο Κόλπος Καλλονής
Ο Κόλπος Καλλονής

Η Λέσβος, με την από τους αρχαίους χρόνους ιστορία της, με την πληθώρα ποιητών, μουσικών, φιλοσόφων και νομοθετών που γέννησε και ανέδειξε, υπήρξε ένα από τα μεγάλα πολιτισμικά και εμπορικά κέντρα της αρχαίας Ελλάδας.
Με την πανέμορφη, προικισμένη και πλούσια σε ποικιλία φύση της, τους πάμπολλους παραδοσιακους πέτρινους οικισμούς της, την έντονη σε οικονομική και πολιτισμική ισχή ιστορία της, η οποία άφησε στο πέρασμα της εκατοντάδες ιστορικά μνημεία και κτίσματα, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ για διακοπές, ξεκούραση, άμεση επαφή με την αρχαία και νεότερη Ελλάδα και γιά εργασία ή επενδύσεις.
Είναι αρκετά μεγάλη, προικισμένη σε όλα, τόσο πού αποκλείετε οποιοσδήποτε επισκέπτης της να νοιώσει απομόνωση ή βαρεμάρα, όσο κι αν μείνει.

 

© All rights reserved. SUN RISE HOTEL OF MOLIVOS, LESVOS ISLAND, GREECE TK-81108 | DEVELOPED BY OMEGA TECHNOLOGY